אישתי מכשילה אותי מה לעשות

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 29/07/19 16:24 כו בתמוז התשעט

שאלה

אני בחור מסורתי נשוי כמעט שנה

מאז ומתמיד תמיד היה איתה בעיה באינטימיות

תמיד אני צריך ליזום תמיד אני מקבל דחייה

אני כל הזמן נכשל בזרע לבטלה כשזאת הייתה הסיבה שלי לחתונה בגיל צעיר כדי לא לחטוא בזה ונפלתי בכל זאת

בנוסף אני כל כך רוצה ומשתדל לשמור בזמן הנידה והיא מושכת עוד יום ועוד יום ולא טובלת

אני כבר אובד עצות ולא יודע מה לעשות

תשובה

שלום וברכה.

ראשית, אני מבין מאוד את כאבך, ומשבח אותך על כך שפנית אלינו בשאלה, ולא החלטת לעשות מעשה על דעת עצמך, מתוך כעס או תסכול.

הגמרא ביבמות סג עמוד א' אומרת שאמר ר' חייא שיש להחזיק טובה גדולה לנשים שמגדלות בנינו ומצילות אותנו מן החטא. עצתו היא להנמיך ציפיות מבן הזוג, וכך לא להעביר ביקורת ולא ליצור עוד שבר ביחסי האמון.

אמנם יחסי הנישואין אינם רק הצלה מחטא.

הם צריכים להיות בנויים על הערכה וכבוד אמיתי. שותפות רעיונית ויחסי אהבה גדולים.

לא רק על הצלה מחטא (=לא תעשה) אלא על נתינת כבוד ואהבה אמיתיים (=קום ועשה).

במילים ברורות: איננו מתחתנים רק כדי שלא להיכשל. אנו מתחתנים כדי ליצור קשרי אהבה, קשרי נתינה ומחשבה עמוקים, בניין עדי עד.

האם חשבת כיצד אשתך מרגישה בעניין?

הייתכן שגם לה קשה כי הוא רואה שקשה לך מאוד?

הקשר האינטימי הוא בבואה של הזוגיות. הוא יכול להיות רם ונישא ולבוא לידי ביטוי כ'יחסי אישות', ויכול להיות שפל ובזוי כ'יחסי מין'. יש הבחנה ברורה בין 'יחסי מין' בין 'יחסי אישות'-יחסי מין הינם הנאה חומרית גופנית מהשוני - המין הזכרי והמין הנקבי. ביחסי אישות יוצרים אישיות גדולה ומשמעותית ביחד. לא רק הילדים, דור ההמשך, אלא קשר האהבה והנתינה של בני הזוג האחד כלפי השני נמדד ונבחן שם.

חז"ל אומרים לנו 'איש ואשה זכו שכינה ביניהם' - השכינה לא איתם, אלא ביניהם, בדיוק בתווך. מה שהוא לא האיש ולא האישה, אלא בדבק המיוחד הזה שהם יוצרים ביחד.

חובה גדולה עליכם לחזק את הדבק הזה.

בלעדיו, אין יחסי אישות, אלא רק יחסי מין.

הקשר הגופני יכול להדרדר עד שאול תחתית.

חז"ל אומרים לנו שישנם אנשים שנוצרו מקשר פיסי לא תקין, ועיקר חוסר התקינות היא כשאין אהבה ברורה וטובה בין שני הזוג. אנשים אלו נקראים בני תשע מידות.

חובה עליכם חזק את הדבק שלכם. את האהבה והחיבה שלכם.

זיכרו שככל שתתנו יותר האחד לשני, כך תגדל האהבה. כשאדם משקיע במשהו זה גורם לו לאהוב יותר.

רק כאשר תאהבו יותר ותרצו לעשות טוב האחד לשני, תוכלו להתקדם לשלב הבא של קשרי אישות תקינים.

עצות מעשיות:

1. השקיעו כל שבוע זמן זוגי, שיהיה קודש לבניין האהבה שלכם. כמה שעות שאתם רק האחד עם השני, מנותקים מכל מה שיכול להפריע לקשר שלכם. מדברים, משחקים, שמחים ויוצרים את היצירה המיוחדת שלכם. שמא תאמרו שאין בזה צורך? הרי אמר שלמה המלך 'השבעתי אתכם...אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ' ומכלל לאו אנו שומעים הן: כאשר האהבה חפצה (נישאתם האחד לשניה, אז אתם אוהבים) דווקא אז צריך לחזקה, וכאמור, כל חיזוק של האהבה בונה אותה יותר ויותר.

2. לימדו הלכות טהרת המשפחה. ראוי שכל אחד ילמד עם רב ורבנית באופן פרטי, אבל שהם יהיו מתואמים ביניהם, וכגון שתלמדו מאותו הספר, ותקבלו את אותה ההנחיה. אני לא מציע בשלב זה שתלמדו ביחד, כי זה עלול להוביל למתח ולמרירות. ראוי לברר את נושא ההרחקות והספירה עם הבקיאים בתחום, כי אולי היא אכן טועה בחישוב, אולם אולי אתה טועה במה שנראה לך כחומרא יתירה, ואכן זה עיקר הדין. כמו כן, כדאי להיות בקשר עם רב פוסק בדיני טהרה בעניינים אלו.

3. תפנו לייעוץ זוגי. ראוי לפנות לרב או לדמות תורנית שמכיר אתכם ויוכל להכווין אתכם הלאה לקראת מפגש עם איש מקצוע. יש לדעת כי חשוב להיפגש ולקבל הנחיה לנושאים מעין אלו דווקא מאנשים יראי שמים, שכן גם היצר מעורב בעניין, וצריך לדעת להכווינו נכונה.

אם אחרי שתעשו את כל זה עוד יישארו מחלוקות, וקשיים בתחום, ניתן אז לפנות ביחד לייעוץ זוגי עם רב, שהוא כבר ידבר איתכם וידע כיצד לסייע לכם.

ואברככם שתשרור בביתכם האהבה האחווה השלום והרעות, וכמאמר חז"ל שכשאוהבים ניתן לחיות יחד אפילו על חודה של החרב.

ותרו האחד לשני, ותראו את הטוב והיופי שיש בכל אחד. הוסיפו לתת מעצמכם לשני, ובזכות הנתינה תרבה האהבה.

בהצלחה רבה!