אישה נשואה שחיבקה גבר נשוי-דחוף מה התיקון ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/18 18:24 כג בחשון התשעט

שאלה

שלום רב אני נשואה עם שלושה בנים לצערי התאהבתי בשכן ללא רצוני בכלל ממש לא רציתי שייקרה לי דבר שכזה , חמש שנים אנחנו מכירים גם הוא מאוהב בי והוא נשוי לצערי לפני שועיים הוא בא אליי אחרי שהוא שיגע אותי שהוא מעוניין לדבר איתי ואז הסכמתי לקחתי על עצמי שלא ייגע בו ושרק ידבר ושיעזוב אותי אבל בסוף לפני שהלך התחבקנו ואמרתי לו שיילך כי הוא רצה להמשיך עצרתי את הכל טהוא הלך ,אני בייסורים קשים מנסה לא ליפול ביאוש מנסה להיות בשמחה ולעבוד את האלוהים בשמחה ולא יאוש ,שנינו דתיים מה התיקון שלי ? דחוף ?מה עליי לעשות הרס לי את החיים ההנושא הזה מה עושים איך שוכחים אותו מנסה לא מצליחה ומה עם החטא כולי בושה חמש שנים אני מתייסרת שלא יקרה כלום בינינו שמרתי על עצמי שותקת וסובלת בשקט כי זה קשה לחיות שאתה אוהב מישהו אחר שלא יידעו, ובסוף נכשלתי

תשובה

בסד

שלום וברכה

מצער לשמוע את אשר קרה. הן מבחינה הלכתית הן מבחינה מוסרית.

נראה שיש לחזור היטב על הלכות ייחוד. יש היום ספרות ענפה בנושא זה. כמו כן בודאי שיש להתוודות על המקרה ולקבל עליך למנוע מכל מגע עם גברים (נשואים ושאינם נשואים). אם יש צורך והכרח הפגישה צריכה להיות קצרה ביותר וללא יחס אישי רק הדברים הנזקקים בלבד ובנוכחות עוד אנשים.

כמו כן יש להתרגל לתת צדקה, שווי יום אכילה לכל שבוע.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ