אישה יכולה לשתות מיין הבדלה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/07/19 12:20 ל בסיון התשעט

שאלה

לרב שלום.

אני רוצה לדעת אחת ולתמיד מותר לאישה לשתות מהיין של ההבדלה?

כי יש כל מיני שמועות וכאלה וכל מיני רמזים על שפם.. ואני באמת רוצה לדעת .

אם תוכל לענות לי לפני שבת אנימאוד אשמח!!!!

תודה רבה רונה איצמן גבעתיים

תשובה

ב"ה

שלום.

במידת הצורך שאת צריכה לעשות הבדלה בודאי שזו חובתך ומצוותך להבדיל בין קודש לחול ובין אור לחושך. ונוסח ההבדלה הוא כרגיל כפי הכתוב בסידור.

ואת יכולה לשתות מהיין בלי שום פקפוק. ואם קשה לך לשתות מהיין את יכולה להבדיל על מיץ ענבים או כוס קולה או כוס בירה שחורה או כוס קפה עם חלב.

אחד הפוסקים הביא (המ"א בסימן רצו סעיף ד) מנהג שנהגו הנשים שלא לשתות יין הבדלה. המנהג הזה אין לו עיקר ולא נוהגים כך הלכה למעשה כשצריך לעשות הבדלה אז עושים ומקיימים מצווה גדולה.

לא מצאתי שום קשר בין יין הבדלה לבין שפם זו מסתם המצאה שאין לה שום ביסוס.והם דברי הבל ודברים בטלים ומבוטלים.

כדאי לך כשאת עורכת את ההבדלה לומר את הפסוקים ואת הברכות בשמחה בחיות ובחיוך לחיים טובים ולשבוע מבורך,

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.