איסור עשיית מנורה בת שבעה קנים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/10/20 21:28 כג בתשרי התשפא

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב,

אני לא אדם דתי ואני מאוד אוהב יודאיקה. ראיתי שבהרבה חנויות של תשמישי קדושה (כולל בתי חב"ד רבים) מוכרים מנורות שבעת קנים שלעיתים גם מצופות בזהב, האם מותר לקנות אחת כזו? כי חבר דתי אמר לי שיש איסור להחזיק מנורת שבעת קנים בימינו. לדעתי, אם אקנה אחת, זה יזכיר לי כל יום את בית המקדש והעובדה שאנחנו צריכים להשתדל להביא את המשיח, אבל אני בטוח שכבוד הרב מבין יותר טוב את המצב.

תודה וחג שמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

איסור עשיית מנורת שבעה קנים מפורש בתורה.

אינני יודע כיצד יהודי עושה זאת וברור שאין לקנות כאלו.

יתכן שקבעו את חג החנוכה לשמונה ימים (הרי הנס היה רק שבעה ימים) רק כדי שלא יבואו לעשות מנורות של שבעה קנים.

ע"י הכנסת ישנה מנורה של שבעה קנים אותה עשו נכרים בתום לב. כאשר ביקשו לתרום אותה למדינה ישראל, פנו לרב הראשי בשאלה האם מותר לקבלה. תמצית תשובתו כיון שנוכרים עשו בתום לב, בלי ידיעת האיסור ואי קבלתה עלולה לפגוע בידידיה מדינת ישראל הצעירה - התיר הרב לקבלה לאחר שנעשתה.

בהצלחה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן