איסור לא מציאותי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/02/20 15:47 טז בשבט התשפ

שאלה

איסור הוצאת זרע לבטלה מערער את בטחוני בתורה ובאמונה. מכיוון שכתוב במפורש שרק אברהם אבינו הצליח לעמוד באיסור זה. איך התורה מצווה בדבר שלא יכולים לעמוד בו? איך נער מגיל 12 ועד שמתחתן לפחות 10 שנים יכול להתגבר על היצר הזה? יכול לנסות להתגבר. שבוע. חודש. 3 חודשים. אבל לא 10 שנים!!! זה כמעט כמו להגיד לבן אדם לא לאכול. איך אפשר לדרוש דבר כזה? למה ה' ברא את היצר הזה בלי תשובה. לרעב יש פתרון של אוכל. וליצר הזה במשך לפחות 10 שנים אין פתרון . העניין הזה ממש מקשה עלי

תשובה

שלום

עם היצר יש להתמודד במגמת מלחמה ארוכה ולא מערכה יחידאית. דהיינו, יש להשתמש במושג 'שיפור', ולא להגדיר הצלחה או כשלון לפני מקרה אחד.

אם אתה מצליח להגדיל את מספר הימים בין נפילה לנפילה, אתה משתפר. לא רק את הנפילה ד' רואה אלא גם וביותר את הפעמים שיכלת ליצר ולא נכנעת לו.

ככלל- הגדולים הורו שלא להתמקד בעבירה הזו בדורות שלנו, משום שההתמקדות בזה יוצרת נפילה בעצמה. אלא אם נפלת, קום ונסה שוב, בתשובה ובדביקות בד'. ולא לחשוב על כך יותר משלבים אלו.

כל טוב