איסור הטמנה ב'על פלטה'

חדשות כיפה רבני כושרות 23/01/22 14:32 כא בשבט התשפב

שאלה

שלום,

לא מצאתי שאלה כזו במאגר לכן מבקש לשאול האם על ה'על פלטה' (מן מדרגת ברזל כזו שמולבשת על הפלטה ויוצרת מרווח קטן בין הסירים לפלטה עצמה) אפשר לכסות סירים בשבת עצמה? שכידוע על פלטה רגילה זה נחשב הטמנה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

למנהג האשכנזים הדבר בוודאי מותר, מפני שלא נאסרה אלא הטמנה שעוטפת את הסיר מכל הכיוונים.

למנהג הספרדים גם 'הטמנה במקצת' אסורה, ועל פי השולחן ערוך (רנז, ח) הדבר אסור אפילו אם יש רווח בין הגחלים לסיר, וממילא רווח זה איננו מועיל כאן. אולם למעשה פוסקים ספרדים רבים הקלו כאשר יש רווח בין גוף החימום לסיר (עיין חזו"ע השהייה ב', שו"ת מאמר מרדכי ח"ד ז', והאור לציון ב' ח"ב י', ובמנוחת אהבה פ"ג כ', ושם הביאו סברות נוספות להקל).

בברכה

יצחק דביר