אינטרנט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/19 13:54 יא בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב,

שאלה שמעסיקה אותי שאני מנסה להבין אותה דרך אמונה בבורא עולם.

אני מאמין שיש בורא עולם ששומר על העולם על הבנים שלו(יהודים) בכל רגע , אני מאמין שיש ניסים בעולם האמיתי והשגחה וזאת לאחר שחקרתי קצת.

שאלתי היא במידה ואלוהים שומר על האוהבים אותו בעולם המציאותי ושכל סיבה ודבר שקורה בעולם האמיתי הוא נסיון של בורא עולם ,האם הקב"ה עושה ניסיוניות כמו במציאות גם באינטרנט זאת אומרת האם דברים רעים/וטובים שקורים לאנשים באינטרנט קורים ומושגחים על ידי הקב"ה.

אודה לתשובתך

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקב"ה, בורא עולם, מנהיג ומנהל את עולמו בכל מקום, בכל זמן ובכל עניין.

אין מקום וזמן שאין בהם השגחה אלוקית.

לכן גם מה שקורה בתקשורת: אינטרנט, רשתות חברתיות, טלפון, משחקי מחשב, רדיו, טלויזיה, הכל מושגח באופן מלא על ידי הקב"ה.