אין לו גוף ולא דמות הגוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/20 22:58 יד בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי בשכלי דמות של הקב"ה ואני לא יודעת איך להיפטר ממנה :) כשאני קוראת מאמר על הוכחות לקיום ה' בעולם - אני עדין רואה דמות בראשי ומשייכת את כל מה שקראתי - אליה (נשמע קצת הזוי אבל הדמות היא ראש אנושי......חח). איך נפטרים מהדבר הזה?? איך תופסים את הקדוש ברוך הוא כמי שאינו בעל גוף ולא דמות הגוף?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הדמות שאת 'רואה בראשך' אינה בשכל אלא בדמיון שלך. בשכל את מבינה היטב שזה רק דמיון ולא אמת.

לכן המסקנה הראשונה - להירגע! אין לך שום חטא ולא שיבוש שכלי. כי בשכל את מבינה את האמת שה' לא גוף. אין שום סיבה לדאוג ולהיבהל.

נכון שצריך להסתלק מהדמות שבדמיון. אני כותב 'להסתלק' כי אין שליטה על הדמיון. לכן אי אפשר לגרש אות - אפשר להתגרש ממנו. למרות שאי אפשר לסלק את הדמיון, אפשר להכניס דמיון למקומות אחרים. כשאת חושבת על הקב"ה תדמייני מקומות בהם פוגשים הופעות של הקב"ה, מקומות שמזכירים לנו את השגב האלוקי: תדמייני את בית המקדש; הכתל המערבי; מעמד הר סיני; קריעת ים סוף....

תדמייני - ים סוער או ילד שמח וצוחק; עץ עתיק או פרח קטן...

כל הדמיונות הללו הם השתקפות של מעשי ד' בעולם, כולם מציינים לנו את ההשפעה האלוקית על העולם. דמיונות אלו יסייעו לך להסתלק מדמיונות השווא אודות מראה הא-ל יתברך.