אימרה מספר חסידים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/19 10:43 כח בסיון התשעט

שאלה

אני מחפש את הציטטה המדויקת, לכאורה מספר חסידים, כפי הזכור לי. נאמר שם על אדם היודע לשלות פנינים מהים שלא יתעסק בחרישה, או במלאכה הפחותה מזו שכבר יודע. בתיאור חופשי שלי. האם אתם מכירים את האימרה הזו?

תשובה

ב"ה

שלום.

לא מכיר. אבל זה לא נראה לי הגיוני

מפני שאדם יכול ולצריך לעסוק בכל מה שהוא חפץ ואם הוא מומחה גדול לפנינים אבל הוא לא מאושר מכך אלא רק מעבודת חרישה באדמה היעלה על הדעת שמקום עבודתו הקבוע יהיה פנינים ולא מתוך שמחה וסיפוק?

יש פסקה בספר נפש החיים בפרק ד שמשתמע ממנו שלקרוא תהילים במקום ללמוד דף גמרא זה נקרא ביטול תורה דאיכות. וכבר חלקו עליו בנקודה גדולי הדורות.

ולכן תמצא מגדולי רבותינו שאומרים תהילים ו"פתח אליהו" למרות שהם יכולים באותו זמן להתעסק עפ "פנינים.." ודי למבין

עיקר העיקרים שהאדם יעסוק בדבר שהוא שמח בו וגורם לו סיפוק ולא רק תלוש תשכורת

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.