אימוץ כלב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/11/18 21:35 ט בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

ראיתי מודעה לאימוץ כלב מטעם עמותת תנו לחיות לחיות פניתי לעמותה והם אומרים שהכלב למסירה אך צריך לשלם על תיק האימוץ בסך 550 שח תיק אימוץ משמעו - מסמכים רפואיים, עיקור, חיסונים שקרו , לאחר בדיקה קטנה בדקתי והבנתי שאלה המחירים ואפילו יותר, השאלה שלי היא האם לפי ההלכה מותר לאמץ כלב אך לשלם על תיק האימוץ.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין מניעה הלכתית לאמץ כלב, אבל זה בודאי זה לא מצוה שיש לקום ולעשות. הקב"ה נתן לבריותיו את החופש והדרור ואנשים שכובלים את החיות יתכן שיש בזה גם צער לבעלי החיים.

כמו כן צריך לדעת שלאמץ כלב דורש הרבה כסף, ואם יש לאדם עודפי כספים עדיף שיאמץ אדם עני או מוסדות צדקה וחסד, הכלב לא קודם לכל עני שבישראל או בעולם כולו. בכל שאלה צריך לדעת סדרי עדיפויות אבל אין איסור עצמי.

כמו כן אם הכלב יזיק לבני הבית או לשכנים בודאי שאין ראוי לעשות חסד עם בעלי חיים ולהזיק לבני אדם.

בודאי שאסור לאמץ כלב ואח"כ לא להתנהג עמו על דרך רווחתו, דהיינו לא לצאת עמו לטיולים לנקותו לרפאותו. מי שרוצה לאמץ כלב צריך לדעת שבד"כ הוא קונה אדון לעצמו, ועל כן אם לא יכול לעמוד בכך עדיף לא לאמץ.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ