איך עושים סליחות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/09/20 01:07 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום ,

יש לי כמה שאלות ברשותך,

1-מה עליי לעשות בראש השנה ויום כיפור? מהם המצוות? ומה עליי לעשות בעשרת ימי תשובה?

2-מה זה סליחות מה עליי לעשות ?

מבקש לקבל התייחסות מיוחדת למצב שלנו כיום שבגלל הקורונה אי אפשר ללכת לבית הכנסת.

3-אם אני עושה חשבון נפש על המעשים הטובים והרעים שלי ומבקש מחילה האם זה מספיק?

בברכה תודה ושנה טובה.

תשובה

שלום לך,

1. אמנם ראש השנה חלף אבל אכתוב לך - בראש השנה העיקר הוא לשמוע קול שופר. אין שום בעיה ללכת ע"י בית הכנסת מבחוץ ולשמוע שופר.

בנוסף, וכן ביום שבת כאשר אין תקיעות שופר - העיקר להמליך את השם בעולם ואת זאת אתה עושה, גם בבית ע"י תפילה בכלל ותפילת מוסף בפרט. לוקח מחזור ומתפלל מתוכו.

ביום כיפור החובה היא לצום ולנהוג בשאר עינויי היום. כמו כן יש להתפלל, אפשר גם בבית. העיקר הוא לומר את הוידוי בכוונה ולחשוב על כל מילה. בד"כ בתפילת שחרית מופיע וידוי גדול יותר, ממנו תבחר מה שמתאים לך.

בעדיפות שניה תפילת מוסף שמתארת את סדר עבודת כהן גדול בבית המקדש ביום הכיפורים .

2. סליחות - תפקידם לעורר את האדם לתשובה ולעורר רחמי שמים על ידי אמירת יג מידות בכוונה לקיים מידות אלו בעצמך.

3. חשבון נפש על מעשיך צריך להתחיל מתיקון ופיוס בן אדם לחברו, אחר כך גם בעבירות שבן אדם למקום.

גמר חתימה טובה

דוד לוי