איך מזהים בהמה גסה או דקה בתפילין ?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/06/20 00:24 כב בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב איך אפשר לדעת אם התפילין שלי מעור בהמה גסה או מבהמה דקה

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום,

למי שלא מורגל בסת"ם, קצת קשה לזהות מבחוץ.

בהמה דקה התפילין דקות יותר, מרגישים את זה בעיקר בחלק התחתון.

מצ"ב תמונה (לחץ כאן ) הממחישה את ההבדל.

אגב, יש לציין, על אף שתפילין מעור בהמה גסה עדיף יותר, שהרי הוא יותר עמיד, לא נפגע בקלות, ואפשר לתקנו, צריך לדעת שגם עור בהמה דקה כשר ללא ספק. בכל הדורות, עד לפני שנים שלושה דורות, השתמשו כל עם ישראל ללא יוצא מן הכלל בתפילין מעור בהמה דקה. הסיבה לכך היא פשוט שלא ידעו להכין תפילין מעור עבה וקשה בלי מכונות.

ברכה והצלחה.