איך אפשר להפסיק לבזבז המון זמן בטלפון ובמחשב?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/12/19 01:20 טו בכסלו התשפ

שאלה

שלום.

שתי שאלות:

1. מה הדרך הכי טובה להתקרב לה'? (להרגיש מחובר, ובאמת להתחבר)

2. איך אני יכול להתגבר על היצר להיות מלאא בפלאפון, מחשב, וכו'?

תודה!

תשובה

שלום לך.

בנושא של התקרבות והתחברות ל ה' - אתה מוזמן להקליד בחלון החיפוש שלנו באתר "להתקרב", ולמצוא המון תשובות מעניינות וטובות. למשל זאת:

https://www.makshivim.org.il/answer?id=924291

טלפון ומחשב הם באמת שני דברים ש"שואבים" מכולנו הרבה מאוד זמן. יש לנו 2 המלצות מרכזיות כדי לנסות ולהתמודד:

1. שיקוף

יש היום כמה אפליקציות שמודדות כמה זמן אנחנו מבלים בכל אפליקציה. עצם הידיעה כמה זמן במצטבר "הולך" לנו על משחק כזה או אפליקציה אחרת, יכול בקלות לעזור להוריד את זמן השימוש. תוכל להתייעץ עם ההורים או האחים, להוריד אפליקציית מדידה כזאת, ולהיעזר בה.

כמו כן יש דרכים להגדיר במחשב ובטלפון שהם יכבו או "יצלצלו" אחרי זמן שימוש רצוף מסוים. למשל, אפשר להגדיר אותם שיקפיצו הודעה (או ייכבו) אחרי שעה או שעתיים, או בשעות מסוימות, למשל אחרי 22"00 בערב. גם בנושא הזה אתה יכול להיעזר בהורים או בני משפחה.

2. חלופות

כשרוצים להימנע ממשהו, חשוב מאוד להגדיר ולתכנן מה אנחנו רוצים לעשות במקום. ולכן ככל שתצליח לתכנן את הזמן ולמלא אותו בעשייה אחרת שלא קשורה לטלפון ולמחשב, יהיה לך קל יותר להימנע מהם, ולעשות דברים אחרים שאתה מעדיף. למשל: ספורט, פעילות עם חברים/משפחה, קריאה, לימוד, יצירה, מוסיקה, וכו'.

מוזמן לנסות, לבדוק איך זה הולך, ולספר לנו בשאלה חדשה.

בהצלחה!

אוהד