איך יכול להיות שהמפד"ל רוצה יותר בטחון מחינוך?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/18 09:30 ז בכסלו התשעט

שאלה

שלום לרב שרלו

אני לא אדם דתי אבל דווקא יש לי קצת קשר למסורת. בגלל זה אני לא מבין למה המפד"ל עושה תרגיל פוליטי של לחץ על הבטחון יותר מהחינוך ובעצם אומרת שיותר חשוב לה כוח פוליטי מכל האידיאולוגיה של החינוך שחשוב כל כך, ולמה הרבנים כמוך מרשים לה לעשות כזה דבר.

תודה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

אני מבין היטב את הכאב שלך, אבל לצערי אני לא יכול לענות עליה, כי באמת אין לי מושג.

כמה דברי הקדמה קצרים:

ראשית נזכיר כי אין יותר מפד"ל, ומדובר במפלגה ששמה "הבית היהודי".

שנית, אין לי שום יכולת להרשות או להרשות למפלגה פוליטית כלשהי לעשות משהו, וגם אם היה לי - ספק אם הייתי משתמש בו.

שלישית, אין לי מושג מהי מערכת השיקולים הסבוכה שמביאה להחלטה הזו. אני בכלל מציע כי לפני שמבקרים עמדה מסוימת צריך להקשיב לנימוקים שלה. לכן, אני לא יודע לומר שום דבר קונקרטי.

ואחרי כל זה,

באופן עקרוני, בוודאי שיש סטירת לחי לרעיון היסודי של מרכזיות החינוך והחשיבות העליונה שלו בהעדפה את תיק הביטחון לתקופה קצרה שלא יכולה לעשות שום דבר משמעותי. כאמור, בוודאי שיש שיקולים פוליטיים מסוגים שונים לכיוון הזה, ויכול להיות שכשיקולים פוליטיים הם נכונים יותר או נכונים פחות. אבל באופן עקרוני, צריך להעמיד את היסוד החינוכי והערכי לפני כל דבר אחר.

איני מבין אפוא את מה שנעשה, בדיוק כמוך. יכול להיות שאם יסבירו - אשתכנע, אבל לצערי כעת איני מבין כלל את המסר ואת ההיגיון שבעמדה זו.

כל טוב ומקווה שיתבהר