איך אני יודעת אם אני מוכנה לצאת לדייטים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/11/19 22:32 ט בחשון התשפ

שאלה

עלתה הצעה לשידוך.. איך אני יודעת שאני מוכנה לצאת? שזה נכון עכשיו? מפחדת להגיד לא ולהפסיד ולהתחרט ומפחדת להגיד כן ולהרגיש שזה לא נכון לי עכשיו.. איך בוחרים נכון?

תשובה

שלום יקרה,

מאוד מבינה אותך ואת המקום שאת נמצאת. לפני שנתחיל לדבר על זה. בואי נחליט שנרגעים, נושמים עמוק ומרפים ומתוך זה אנחנו מבררות השאלה החשובה הזאת שלך.

איך בוחרים נכון?

כשמקבלים החלטות חשוב לעבור את התהליך כשהלב נח על מקומו ואנחנו לא בבהלה. לא מזמן ראיתי ספר שעוסק בניהול זמן נכון ובהשגת תוצאות לטווח ארוך, בכל תחום חיים, נקודת המוצא שלו היא: תרגע, תשחרר, כי רק ככה תגיע להחלטות נכונות ולדיוק בחלק שלך.

בעיני, חשוב שתשבי עם עצמך ותנסי לענות, לאט ובהקשבה פנימית, על השאלות הבאות. אפשר גם בכתיבה, וזה אפילו רצוי, כי כתיבה מבררת, ממקמת, מפגישה אותנו עם הלב שלנו.

1 האם טוב לך עם עצמך? יש בך רגש טוב לקיומך? האם את נושאת חום כלפי עצמך? האם את רואה את הטוב שבך? שמחה בו ומודה עליו?

כי הקשר עם עצמך הוא תמיד ולעולם עובר דרך הטוב שבך.

אם טוב לך עם עצמך את יכולה שיהיה לך טוב עם מישהו אחר.

2 את מרגישה שהגיע הזמן למקום משלך בעולם? רוצה כבר לבנות את הבית שלך? רוצה לעבוד על זה עם מישהו שאת אוהבת?

3 יודעת איזה בחור את מחפשת? יודעת על שלוש תכונות חשובות שחשוב שיהיו בו?

אם עדיין לא, תשבי עם עצמך ותחשבי מה הכיוון הנכון בשבילך. מה חשוב לך בקשר שיוביל בע"ה לנישואין.

לא נכנסת כאן לחלק שלך הבירור על ההצעות וההדרכה על איך להפגש שזה נושא נפרד.

אם התשובות לשאלות חיוביות. בררת על בחור ונראה לך נכון להפגש איתו, תגיעי בטוב ותראי אם השיחה נעימה לך, אם נוח לך איתו ואם יש לכם תקשורת טובה.

אם לא, אז בלי בהלה, יתכן שזה לא הבחור הנכון עבורך ויתכן גם שעוד לא הגיע הזמן להפגש, ויש לך עוד זמן לעבוד על החיבור שלך לעצמך.

וחשוב שנזכור תמיד שני דברים:

1 אלוקים נתן לך שכל ולב מרגיש, כדי שתשתמשי בהם. הוא מדבר אליך דרכם, תקשיבי לדיבור הזה ובטוב.

תגידי לה': אני עושה את מה שאני יכולה, דרך הכלים והיכולות שנתת לי, מקשיבה ואוהבת את עצמי, כמו שאתה רוצה. בבקשה תעזור לי לא לטעות ולא להחמיץ ולא לפספס וללכת בדרך נכונה והכי טובה שאפשר. תן לי לחזק את עצמי בדרך הזאת ולהבין שאתה הולך איתי כל הזמן.

2 איך בוחרים נכון?

בנוסף לפתיחה של התשובה הזאת, רוצה להגיד לך עוד משהו.

שתדעי, אודיה, שאפשר ממש להשקיע בבחירה ואפילו להיות בטוחים בה וגם להתאמץ שזה יתאים אבל אם יש הצלחה או לא את זה רק ה' קובע.

מציעה לנו להסתכל לאמת בעיניים. לראות שכל הטוב שיש לנו בחיים בא לנו מאת ה' ורק ממנו.

אם העוגה לשבת יצאה טוב זה הוא נתן לך.

אם השיער שלך עומד יפה היום עם הסיכות והפוני ויצאה לך תסרוקת כמו שאת אוהבת. זו מתנה מה'.

קנית נעליים יפות? קבלת את זה מה'.

יש לך הצלחה בשירות? זה לא בא ממך.

יש הרבה אנשים שעובדים קשה ומתאמצים ולא הולך להם בכלל.

כל מה שנשאר לנו זה לבקש ממנו.

אני לגמרי בדעה שחשוב לברר ולהתייעץ ולשקול את כל הצדדים לפי מה שנראה בעיני בשר ודם ולקבל החלטות מתוך יישוב דעת. ואז לבקש עזרה, לבקש הכוונה, לבקש שאלוקים ינחה אותך בדרך אמת ושהדרך הזאת תהיה לך ברורה וטובה ושמחה.

תבקשי מה': תלך איתי יד ביד בדרך הזאת, תן לי להשען עליך לגמרי, לשחרר, להרפות, לחפש אותך בכל מצב.

תן לי מאוצר מתנת חינם. תן לי החלטות טובות ולב פתוח ומבין. ודיוק והקשבה פנימית ולהיות טובה כלפי עצמי ולרצות טוב תמיד ושיהיו לי משאלות טובות. ושאהיה מוכנה להמתין לטוב ולהאמין בו שהוא יגיע ולדעת שאם עשיתי כל מה שאני יכולה ולא הצלחתי, גם זה לגמרי ממך. ושזה בסדר להכשל ולטעות. כי זה חלק מהחיים בעולם הזה וגם זה לגמרי מדוייק ממך. וככה אני לומדת עוד דברים חדשים שלפעמים מגיעים אלי גם דרך כאב. וזה טוב. זאת הדרך הכי טובה בשבילי. כי היא שלי. כי קבלתי אותה ממך.

יקרה, אין לך מה לפחד. כי הכל מדוייק. ורק מה שהכי טוב לך יקרה. יש עליך השגחה פרטית כי מושלמת שיש, ממי שאוהב אותך הכי בעולם.

מקוה שקצת עזרתי,

אם לא- מוזמנת לשאול שוב.

ב"הצלחה ורק טוב

ממני נועה, חברים מקשיבים