אחרי איזה מנהגים ללכת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/18 15:49 ח באלול התשעח

שאלה

שלום הרב,

אני גדלתי במשפחה שאפשר לקרוא לה מסורתית.

אני תימני שאמי.

את רוב ההלכות למדתי מחברי האשכנזים, וכשהגעתי לגיל מצוות הבנתי שאני צריך ללכת לפי הספרדים (שאמים הולכים לרוב לפי השולחן ערוך).

ואז עכשיו שאני יותר מקפיד על הלכות אני רואה שיש דברים קטנים שאני שומר מהמשפחה שלי מהעבר כמו לחכות בין בשר לחלב או ספירת העומר.

חשוב לי להדגיש שביום יום אני מץנהג כספרדי (בתפילה וכו...)

השאלה שלי מה אני עושה אם אני מגיע להלכה שנהגו בבית הורי ואני יודע שלא כך הספרדים פוסקים ?

האם ללכת לפי דעת הספרדים ורק ממה שאני זוכר מבית הוריי ללכת כך או ללכת עד הסוף לפי הספרדים.

(ראיתי פעם שתימנים שאמים שהם בעלי תשובה יכולים ללכת לפי דעת הספרדים).

תשובה

שלום וברכה

אם המנהגים אינם עומדים בסתירה חזיתית - את הדברים שנוהגים בבית הוריך המשך לנהוג, ובמקום בו אין לך מנהג שקבלת - לך כמנהג הספרדים.

כל טוב ויישר כוח