אזכרה שנה ראשונה בשנה מעוברת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/19 10:50 כח בסיון התשעט

שאלה

השאלה מופנת לרב ממוצא תימני.

אבי מורי נפטר בתאריך כ"ב בכסליו ונקבר בתאריך כ"ד כסליו.

מתי עלינו לקבוע את האזכרה לשנה ?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"

ה

שלום.

1. בשנה ראשונה תאריך האזכרה המרכזי הוא לאחר 12 חודשים.

ואם יש שנה מעוברת אז יש שנהגו גם לעשות אזכרת שנה (13 חודשים) ויש שנהגו לעשות גם אזכרת 11 חודשים. אבל כאמור העיקר הוא לערוך אזכרה ב12 חודשים.

2.נוהגים שבשנה הראשונה תאריך האזכרה הוא בספירה מיום הקבורה ולא מיום הפטירה שהרי את ה7 סופרים מהקבורה וכך גם את יום ה30 וכך גם את ה12 חודשים ויש שנוהגים תמיד לעשות אזכרה שנה ראשונה מיום הפטירה ולא הקבורה.

שלא תדעו צער.

ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן