אזכרה לאימי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/19 11:27 ז באייר התשעט

שאלה

יש אזכרה לאימי במלאות שנתים לפטירתה בתאריך לועזי 28/05/19 יום ה או העברי כ"ג באייר .רציתי לדעת בבקשה האם את האזכרה והברכות אני עושה בכ"ג או יום לפני ? ממתי עלי להתחיל לומר את הקדיש ועד מתי? באיזה שבת עולים למשלים בבית הכנסת ? ומתי עולים לבית העלמין? תודה רבה .????????

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את האזכרה עושים ביום הפטירה.

באותו יום עולים לקבר.

בשבת שלפני יום השנה - עולים למפטיר.

נוהגים לעבור לפני התיבה בתפילת ערבית של מוצאי שבת.

יש לומר קדיש מתפילת קבלת שבת שקודם ליום הזיכרון ועד לתום יום הזיכרון.

עיין בקישור להלן - ריכוז של כל ההלכות והמנהגים

http://www.nir-israel.org/info/municipal_general/memorial/memorial-near_grave_1.htm