אותות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/03/20 19:22 כא באדר התשפ

שאלה

כבודו,

1. כיהודי שהחל להתקרב ולהתחזק בדת מזה כשנה, הייתי מבקש להבין מספר דברים:

אני יודע שלא מניחים תפילין בשבת, מתוך כך שבכל יום חול ישנן שתי אותות בעולם, ובשבת, השבת היא אחת משתי האותות.

הייתי רוצה לדעת מהן שתי האותות בכל יום, ומהן האותות בשבת.

2. מאחר ואינני מתפלל בבית הכנסת, אני מניח כל בוקר תפילין בבית. אני קורא את ברכות השחר, את ארבעת פרשיות "שמע ישראל" וחולץ את התפילין.

איזו תפילה נוספת אני יכול להוסיף עכשיו פרט למה שאני מתפלל??

3. האם יש קדושה בכיפה. הרבה פעמים קורה לי שאני מברך לפני מאכל או משקה, ללא כיפה.

4. מהי קריאת שמע על המיטה? איפה אני מוצא את הברכה הזאת, ומה אני צריך לקרוא ממנה?

אודה לתשובותיך!

תשובה

1. תפילין זה אות של חול וכן ברית מילה. בשבת עצם השבת היא אות .(אילו 3 המצוות היחידות בתורה שנקרא אות)

2. כדאי שתוסיף תפילת עמידה=שמונה עשרה, וברכות קריאת שמע (שתים לפניה ואחת לאחריה)