אורך שרוול

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/20 05:41 ח בתמוז התשפ

שאלה

היי הרב. אני מדריכה בסוג של ארגון נוער ואנחנו יוצאים למחנה קיץ, ואנחנו מחויבים ללבוש את החולצות של הארגון. הבעיה שהחולצות קצרות. הם מגיעות עד למרפק אבל לא מכסות אותו. יש מקום להקל באופן חד פעמי? אני משתדלת בדרך כלל ללכת אחרי המרפק, פשוט בנסיבות האלו של החום וכו' זה ממש מקשה עליי וממש יוצר לי דילמות אמוניות...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההגדרה ההלכתית של המושג 'עד המרפק' פרושה שבכל תנועה שתעשה, הזרוע, תישאר המרפק מכוסה. לכן לא צריך הרבה מעבר למרפק אבל לא לגלות את המרפק.

הרב אליעזר מלמד מביא סברה להקל, אבל מסביר שהדבר לא התקבל להלכה. עייני בקישור:

https://ph.yhb.org.il/11-07-05/

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן