אוכל בלי חותמת כשר לפסח

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/04/19 12:54 טז בניסן התשעט

שאלה

שלום,

גיסי רכש גבינה צהובה מהסופר בפסח,לאחר שאכלנו ממנה גילינו כי אין על האריזה חותמת "כשר לפסח". מה הדין במקרה זה? והאם גבינה צהובה נחשבת כחמץ גמור?

תודה וחג שמח!

תשובה

לשואלת שלום,

הגבינה לא נחשבת חמץ, וסביר להניח שהיא אכן כשרה לפסח משום שהחמץ שבה התבטל לפני הפסח.

אלא, שהמנהג כיום, בגלל תקלות שקורות לעיתים, לא לאכול מוצרים שאין עליהם חותמת מפורשת "כשר לפסח".

לכן למעשה: יש לסגור את הגבינה ולהשאיר אותה לאכילה אחר הפסח. ומה שאכלתם - לא חמץ ואתם בסדר גמור.

(מקורות: רא"ש פרק כל שעה אות ה | שולחן ערוך סימן תמז, ב )

חג שמח וכשר!