אובססיביות של החמים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/08/20 08:25 יב באב התשפ

שאלה

שלום

חמותי אישה מאוד קשה , תמיד אהבה לשמור את כולם קרוב ומאוד אובססיבית לבן שלה בעלי ...

החלטנו לעבור דירה לטובת המשפחה שלנו , אבל כול פעם משהו לא מסתדר ואני מרגישה שזה רק בגללה ... היא מעכבת אותנו ומדברת עליי מאחוריי הגב כול הזמן !!!

מה אני יכולה בכדי לפתוח לנו את הדרך ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לך שייפתחו שערי אורה ביחסים בתוך המשפחה.

קשה לי לענות על השאלה הזו, כי אני לא מכיר את המציאות טוב מספיק.

אני מבקש לחזק אותך לעשות שני דברים: ראשית, לעשות את מה שטוב לכם כמשפחה, ולא להתעסק במחשבות עליה, כי אם בפעולות שהחלטתם לעשות לטובתכם. זה נכון גם מבחינת בריאות הנפש, וגם מבחינה עמדת התורה "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד".

שנית, ככל שאת יכולה, לקיים את "אם רעב שונאך – האכילהו לחם...", כלומר: אם את חשה שהיא עוינת אותך ופועלת נגדך – נסי להאיר לה פנים, ועל ידי כך לחולל בה את השינוי בתפישה ובראייה. אם זה לא הולך – לא הולך, אבל כדאי לנסות.

כל טוב ובהצלחה גדולה