אהבת חינם בשכבה: איך לאהוב גם את מי ששונה ממני?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/09/19 17:38 ד באלול התשעט

שאלה

קיבלתי על עצמי השנה להשתדל בעזרת ה' בלי נדר להצליח לאהוב את כל הבנות בשכבה שלי למורות השוני של כל ובת ובת ואני ממש רוצה להצליח בזה בעזרת ה' אבל השאלה היא איך? זה כלכך הרבה בנות מכל כך הרבה סוגים ולהכיל את כולם אפילו שהם שונות ממני זה קשה במיוחד שאני יותר 'דוסה' ושומרת על עצמי והם בסגנון שלהם ומדברות לפעמים על דברים שאני לא רוצה לשמוע אז מצד אחד לאהוב אבל מצד שני לשמור על עצמי איך אפשר לעשות את שניהם?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך שואלת יקרה.

השאלה שלך ממש חיממה את ליבי, איזו מחשבה טובה לפתיחת השנה. עברנו את ימי בין המיצרים שבהם התאבלנו על חסרון המקדש שנחרב מפני שנאת חינם, והנה את, בשינוי הקטן שלך בעצמך, או יותר נכון - ברצון שלך לשינוי, בע"ה מקרבת את בניית המקדש מתוך אהבת חינם.

ואם כבר מדברים על אהבת חינם - מהי באמת אהבת חינם?

האם לאהוב מישהו זה אומר להסכים עם מה שהוא אומר? להתיישר על פי דעתו? לקבל את כל דבריו כאילו היו תורה למשה מסיני?

אני חושבת שאת התשובה את יודעת. הרי גם אצל אבא ואמא, אנחנו יכולים לראות שהם אוהבים מאוד אחד את השני אבל לא תמיד מסכימים.

לכן לאהוב בחינם הכוונה היא לאהוב בלי שום סייג, לאהוב באמת, אבל מצד שני - לשמור על העצמיות שלך ומי שאת.

את דוסה? מעולה, המשיכי להיות מי שאת ועדיין את מסוגלת לאהוב את מי שסביבך.

לגבי השאלה השניה שלך של "איך לשמור על עצמי אם הן מדברות דברים שאני לא רוצה לשמוע".

אענה לך כפי ששמעתי שהרב מלובביץ' שאמר לשליחיו: כאשר אדם יוצא לשליחות הוא כל כולו עסוק בנתינה, הוא מלא בנתינה

ולכן אין שום חשש שיהיה מושפע ממה שקורה סביבו.

ואכן אנחנו יכולות לראות מיליוני שליחים של חב"ד ברחבי העולם במקומות נידחים ולא הכי כשרים שיש ובכל זאת הם מצליחים לשמור על זהותם.

ולכן זו עצתי - ברגע שתהיי מלאה כל כולך בנתינה ואהבה לזולת, תזכרי מי שאת, ותתמקדי בכך - יפחתו הסיכויים שתושפעי ממה שאת לא מעוניינת.

זה דבר שמצריך הרבה יושרה פנימית ואמת, אבל כמעט כמו הרבה מידות בחיים - בעזרת עבודה קשה אפשר לרכוש זאת.

בהצלחה ושנה טובה ומבורכת

בת-חן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן