השתתפות במסיבת גיוס וגמד וענק ובקו"ם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/02/20 06:54 כו בשבט התשפ

שאלה

שלום וברכה

שמי יאיר לנדאו. אני לומד בישיבת הסדר ויש לי בישיבה חבר ספרדי שהוא נמצא בשנת אבלות. רציתי לשאול לגבי על מספר דברים האם מותר לו להשתתף או שלא:

1) יש הנוהגים מר"ח אדר עד פורים לעשות משחק בשם גמד וענק שבו כל אחד נותן למישהו אחר (בלי שהמישהו הזה ידע ממי קיבל) ממתקים פעם- פעמיים בשבוע עד שבפורים עצמו מגלים את הענק והגמד ונותנים משלוח מנות אחד לשני. האם לאבל מותר להשתתף במשחק כזה?

2) האם מותר לאבל להשתתף במסיבת גיוס שעושים בישיבות לשיעור ב' (ללא מוזיקה ברקע), עם כיבוד (ממתקים, שתייה וכו') ועם חברים או שאסור? ואם גם מצרפים במסיבה הזאת סיום מסכת?

3) האם לאבל מותר להגיע יחד עם חבריו ללוות חברים שלו מהישיבה לבקו"ם ביום הגיוס שלהם?

בברכה

יאיר לנדאו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

א. מותר

ב. לענ"ד מותר גם ללא סיום, וטוב שיאמר דבר תורה להצלחת חבריו

ג. מותר

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן