אבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/09/20 11:44 כו באלול התשפ

שאלה

אימי האהובה נפטרה לפני 4 חודשים, בעוד מספר שבועות חברת ילדות הכי טובה שלי מתחתנת, יש לי כמה שאלות:

1. האם מותר להיות נוכחת בחופה ולאחר מכן שיתחיל האירוע לעזוב?

2. האם מותר לי להשתתף במסיבת רווקות בבית של החברה? אני עדיין לא יודעת מה מתוכנן אבל היא אומרת שמדובר במסיבה שקטה וצנועה שעיקר העניין בה הוא המפגש עם החברות.

3. שאלה שלישית שאינה קשורה ל2 השאלות למעלה- מה המשמעות של פעולות לעילוי נשמה של נפטר? האם יש לזה איזשהו מקור? האם באמת ניתן לשפר את מצבו של נפטר בחיי העולם הבא?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמו מן השמיים לאורך כל שנת האבלות.

א. מותר להיות נוכחת בחופה, אם הדבר מאוד חשוב לכלה.

ב. מסיבת רווקות אינה חלק ממצוות הנישואין, והיא ממש אירוע חברותי שנועד להיות כזה – ומי שהוא אבל אינו יכול להשתתף בה.

ג. עולם העלאת הנשמה יסודו במקורות הקבליים, הקושרים קשר אמיץ בין הנעשה בעולם הזה ובין העולמות העליונים. הוא מבוסס על האמונה העמוקה בכך שבשעה שאנו עושים טוב מכוחו של הנפטר (ומעשים לעילוי נשמתו הם גם מעשים שאנו עושים מכוח זכרונו הטוב אצלנו והרצון להיטיב עימו) אנו מממשים את הפרי שהוא זרע ונטע, ומתברר אפוא כי אכן מעשיו שלו בעולם היו טובים יותר ומשמעותיים יותר.

כל טוב ושנה טובה