אבלות שבעה ולידה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/05/18 16:35 טו בסיון התשעח

שאלה

אני החודש תשיעי אמורה ללדת כל יום ואבי במצב סופני מה קורה במידה והשבעה והלידה נופלים באותם הימים? במידה ואני מצליחה שלא ללדת בזמן השבעה האם יש נלכות מיוחדות?

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל, אני מאחל לך לידה קלה ובשמחה, ולאביך רפואה שלמה.

כאשר אישה בהריון / לאחר לידה, ול"ע צריכה לשבת שבעה, היא מעיקר הדין מחויבת לשבת שבעה, ובשאר דיני האבלות. כמובן שהלכה מתחשבת במציאות המורכבת הזאת, ולכן אם ישנם דברים שיש בהם צער גדול, או קושי גדול, או סכנה לאישה או לעובר, כמובן שדיני האבלות נדחים בפני זה.

ישנם הרבה פרטים בדיני האבלות, ולכן כתבתי לך רק את הכללים, שינחו אותך.

בכל דבר ודבר תפעלי לפי הכללים הנ"ל, שאם מתאפשר לך לקיים את מנהגי האבלות תקימי, אך אם יש בעיה באחד מהדברים שהזכרנו, את בוודאי פטורה, ואין לך להחמיר בדבר הזה כלל.

ברכה והצלחה ובשורות טובות