אבות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 15/06/18 10:11 ב בתמוז התשעח

שאלה

שלום כבוד מורנו ורבנו.

הרב אני לא מצליח לכוון בכלל בכלל באבות

ניסיתי וניסיתי למדתי על זה פירושים אבל אין לי ריכוז ולא מצליח

הרבנים אומרים לי אע"פ תעשה מה שאתה יכול

אבל אין שום עניין להתפלל ככה ולעשות ברכות לבטלה.

תודה.

תשובה

שלום וברכה,

אין זו ברכה לבטלה כיוון שעצם זה שאתה אומר את הברכה בפה כבר לזה יש חשיבות מצד עצמה - עצם האמירה.

לאחר הקדמה זו, אוסיף, כאשר אתה אומר את ברכת אבות רק תבין את מה שאתה אומר. כלומר, תבין את המילים כפי שאתה מדבר אותם בשפה היומיומית. למשל: ברוך אתה ה' מגן אברהם: אני מברך אותך ה' בתור מי שהגן על אברהם.

עם הזמן, כאשר לומדים יותר תורה ומתקדמים בעבודת ה', גם ההבנה מעמיקה. תן לזה את הזמן שלו ואל תיתן לחוסר הכוונה להשפיע עליך.

אעיר, שאתה ממש לא חריג בעניין יכולת הכוונה בתפילה, גם אני כזה ויש עוד אנשים נהדרים וצדיקים שזה קשה להם.