ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר בשיחות סגורות כי במקרה שבו גוש הקואליציה ינצח בבחירות והוא יקים את הממשלה הבאה, תיק המשפטים יישאר בידי הליכוד. כך על פי דיווח הבוקר (ה') בוואלה.

הקרב על התיק הרגיש התחיל עוד לפני הבחירות

הסוגיה כבר מסתמנת כאחת מנקודות המחלוקת המרכזיות שעשויות לעלות במשא ומתן הקואליציוני. יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר הודיע כי בכוונתו לדרוש את התיק עבור חברת הכנסת טלי גוטליב, המדורגת במקום השני ברשימתו.

בתוך הליכוד כבר עולים מספר שמות כמועמדים אפשריים לתפקיד, בהם שר המשפטים הנוכחי יריב לוין, וכן יעקב ברדוגו ועו"ד דוד פטר, ששוריינו על ידי נתניהו ברשימת המפלגה. גם בציונות הדתית קיימת התעניינות בתיק, ושמו של יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן מוזכר כאחד המועמדים האפשריים.

המאבק על השליטה במשרד המשפטים צפוי להיות משמעותי במיוחד נוכח הקדנציה האחרונה, שבמהלכה עמד המשרד במרכז העימות סביב הרפורמה המשפטית. בימין מעוניינים לקדם צעדים נוספים לשינוי מערכת המשפט, בין היתר בנוגע למינוי שופטים, מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה והיחסים בין הממשלה למערכת המשפט.

לפי הדיווח, נתניהו רואה בשליטה במשרד המשפטים חלק מהאחריות של הליכוד לקידום אותם מהלכים. לכן, למרות הדרישות הצפויות מצד השותפות הקואליציוניות, ראש הממשלה הבהיר בשיחות סגורות כי מבחינתו התיק צריך להישאר במפלגתו.