פאי לימון - כשר לפסח

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/04/19 00:01 יב בניסן התשעט

פאי לימון, צילום: מסעדת סומסה רמת גן
פאי לימון, צילום: מסעדת סומסה רמת גן

מצרכים

מצרכים לבסיס:

200 גרם קמח תפו”א

100 גרם קמח מצה דק

1 ביצה

100 אבקת סוכר

100 גרם מרגרינה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מים

גרידה מרבע לימון

קצף מרנג:

3 חלבונים

מעט מלח

1/2 כפית חומץ טבעי

130 גרם אבקת סוכר

מצרכים לקרם לימון:

150 מ”ל מיץ לימון טרי

200 גרם סוכר

20 גרם קמח תפו”א

4 חלמונים

40 מ”ל מים

1/4 כפית קינמון

מלח לפי הטעם

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכניסים את מרכיבי הבסיס למעבד מזון עד לקבלת בצק, עוטפים בניילון נצמד

ומקררים לשעה לפחות.

מרדדים על תבניות פאי ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12

דקות.

קרם לימון:

בסיר קטן מחממים מעט את המים יחד עם הסוכר והמיץ לימון.

מערבבים את קמח התפו”א יחד עם החלמונים עד לחיבור. מוזגים מעט מן

הנוזל החם לתוך החלמונים לצורך השוואת טמפרטורה ומחברים. מערבבים

מעל אש נמוכה עד להסמכה

את הקרם שקיבלנו יוצקים על הבסיסים המוכנים בצורה שווה ומניחים בקירור.

הכנת הקצף:

מערבבים את קמח התפו”א יחד עם החלמונים עד לחיבור. מוזגים מעט מן

הנוזל החם לתוך החלמונים לצורך השוואת טמפרטורה ומחברים. מערבבים

מעל אש נמוכה עד להסמכה את הקרם שקיבלנו יוצקים על הבסיסים המוכנים בצורה שווה ומניחים בקירור.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

מסעדת סומסה כשרה לפסח, בכשרות מהודרת רבנות רמת גן ורבנות רמת גן בשרים של הרב מחפוד, וממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן.

המתכון באדיבות מסעדת סומסה, רמת גן

כתבות נוספות