הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של חדשות כיפה
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד המריר והחמאה עד לקבלת תערובת חלקית ואחידה.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וטורפים היטב. מקפלים פנימה את הקמח והמלח רק עד שהתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-12-15 דקות (המרכז צריך להישאר רך מעט). מצננים לחלוטין.
ממיסים את השוקולד החלב ומערבבים אותו עם מחית הנוגט. מוסיפים את שבבי הפייטה (או הקורנפלקס) ומערבבים בעדינות. מורחים את התערובת בשכבה אחידה ודקה מעל בסיס הבראוניז ומעבירים למקפיא ל-15 דקות להתייצבות.
בסיר קטן מחממים את החלב לסף רתיחה. יוצקים אותו על 200 גרם השוקולד המריר, משהים לדקה ומערבבים לקרם חלק (גנאש). מניחים לצינון לטמפרטורת החדר.
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה והווניל עד לקבלת קצפת במרקם של יוגורט סמיך. מקפלים בערך שליש מהקצפת לתוך קרם השוקולד, ואז מקפלים את יתרת הקצפת בעדינות עד לקבלת מוס אחיד.
יוצקים את המוס מעל שכבת הקראנץ', מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה, ומעבירים להקפאה ל-4 שעות לפחות (עדיף ללילה).
בסיר רחב על אש בינונית, ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל. מוסיפים את החמאה בזהירות וטורפים היטב. יוצקים פנימה את השמנת המתוקה בהדרגה תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את המלח ומצננים לחלוטין עד שהקרמל מגיע לטמפרטורת החדר ומתייצב מעט.
מוציאים את העוגה הקפואה מהתבנית ומחלצים אותה בזהירות. יוצקים את גנאש הקרמל המלוח מעל מרכז העוגה ונותנים לו לגלוש מעט לצדדים. מעבירים למקרר לשעתיים נוספות להפשרה איטית לפני ההגשה.