חור בסדין, האמנם?

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 08/05/08 23:12 ג באייר התשסח

שאלה

אני חוזר בתשובה וישנה שאלה שמטרידה אותי.אני נשוי ורציתי לברר האם הסיפור של החור בסדין זה נכון.ואם כן מה הסיבה לכך.אשמח לקבל תשובה.תזכו למצוות ושבת שלום.

תשובה

שלום רב,
מדובר בטעות אווילית שבמקרה הטוב נאמרת בתום לב ובמקרה הפחות טוב כמהתלה מרושעת. מבחינת ההלכה בני זוג אמורים לקיים יחסים בלי בגדים, ורעיון החור בסדין מנוגד להלכה. אפשר ששמועה זו התפתחה מתוך כוונה לצחוק על חרדים, אפשר שמקורה במחשבה אמיתית שדתיותם מונעת מהם קיום יחסים נורמאלי, ואפשר שהעניין התחיל מכך שהמבקרים בשכונות חרדיות ראו ציציות תלויות על חבלי הכביסה, והם נראו להם כמו סדינים עם חור. אני מקווה שתרמתי משהו לסגור את החור הזה בהשכלה.

כל טוב
רונן לוביץ