ההשראה לעוגה הזו היא התפוחים המקורמלים האדומים שהציפו את הפייסבוק ביום העצמאות האחרון. אם חשקה נפשכם בתפוח בציפוי קרמל, אבל לא בא לכם ללעוס ציפוי סוכר קשה ואתם מחפשים אלטרנטיבה אלגנטית למבוגרים - העוגה הזו צריכה להיות עוגת השבת שלכם!

זו עוגת תפוחים קלילה עם ריח מטורף של בית. הקינמון ואגוז המוסקט מתפשטים בחלל החדר עוד לפני האפייה עושים כיף בלב. מצפה אותה רוטב קרמל כהה, חם ורך ומקשטים אותה מיני-תפוחים שהם בעצם קייקפופס בטעם בוטנים. אצלנו בבית סיימו אותה בערב אחד.

 

עוגת תפוחים ותבלינים

שתי ביצים
כוס סוכר
רבע כוס שמן
כוס גדושה רסק תפוחים
כף אגוז מוסקט
כף קינמון

לערבב היטב

כוס וחצי קמח
רבע שקית אבקת אפייה

לערבב פנימה עד איחוד בלבד

לחמם תנור ל-170°
לשפוך את הבלילה לתבנית אינגליש קייק
לאפות כ-50 דקות.

 להפוך את העוגה על מגש ולתת לה להצטנן. כאשר היא קרה, היא תשתחרר מהתבנית בקלות.

קרם גבינה:

חבילת גבינה במרקם שמנת
ארבע כפות סוכר
כף קינמון

לטרוף יחד היטב ולהניח לקירור ולהתייצבות.

לצפות את העוגה הקרה בשכבה דקה מאוד - עודפים ניתן להסיר באמצעות סכין

"תפוחים" מבוטנים:

150 גר' פירורי ביסקוויט וניל
שלוש כפות חמאת בוטנים
רבע כוס חלב

מאחדים לעיסה במרקם כדורי שוקולד
מכדררים כדורים קטנים ושווים, המשקל הרצוי לכדור
הוא 20 גר'. מניחים במקרר להתייצבות.
לאחר מכן עושים שקע בכל כדור באמצעות אצבע.

רוטב קרמל:

50 גר' סוכר
50 גר' חמאה בקוביות
50 גר' שמנת מתוקה

מפזרים את הסוכר על מחבת ומחממים עד להמסה. אין לערבב את הסוכר במהלך ההמתנה! לאחר ההעברה, מערבבים פנימה את החמאה ולאחר מכן את השמנת. בוחשים לרוטב חלק ומסירים מהאש.

טובלים את התפוחים בקרמל ומקררים עד להתייצבות. מניחים לקרמל להתקרר עד לטמפרטורת החדר ואז שופכים אותו על העוגה באמצעות שקית זילוף או כף. מניחים את התפוחים ומקשטים בשקדים פרוסים וקינמון.

מזלפים פסים על שקף או נייר אפייה באמצעות שוקולד מריר כדי ליצור גבעולים לתפוחים. לאחר שהם מתקררים ומתייצבים נועצים אותם בשקע של כל תפוח.

 

">ניתן לראות את אופן ההכנה כאן:

 

 

מוזמנים אליי לאינסטגרם Ori_schneider, טעים שם!

שבת שלום.

 

למתכונים מדהימים נוספים של אורי, היכנסו!