ככל שהמחירים יורדים בתחום המוצרים האורגנים והטבעוניים, זה תהליך הדרגתי ואיטי אמנם, אבל בהחלט קיים, כן גדל הביקוש למזון הנחשב טבעי או נקי יותר מחומרי הדברה, וכן מתעשר ההיצע בחנויות הטבע ואפילו ברשתות הרגילות. מוצר חדש בארץ שהרשים אותי במיוחד הוא ממרח בטעם חמאה שמשווקת עכשיו חברת VEGA. נתחיל במה שחשוב ביותר לרבים בינינו: הטעם. ובכן זה לא רק טעים, אלא מזכיר בהחלט את ממרחי החמאה העשויים מחלב, אלא שמדובר בתערובת של רכיבים אורגניים: שמן לפתית, שמן קוקוס, שמן שיאה, חמאת שקדים ולאלה הוסיפו מיץ גזר ומיץ לימון. הממרח מיוצר לדברי משווקיו כשהוא נקי מחומרי הדברה ולא מכיל שומן טראנס, כולסטרול, לקטוז, קזאין או חומרים משמרים. המרקם רך, והוא מתאים למריחה על הלחם, לאפייה, לטיגון ולבישול. עד סוף נובמבר מחירו כ-15 שקלים ולאחר מכן כ-19 שקלים ל-225 גרם. 

חומץ אורגניצילום: אלי חזן

צ'יפסצילום: אורגני השדה

גם בתחום החטיפים יש חידושים אורגניים. למשל חטיף צ'יפס אורגני אפוי מתפוחי אדמה, שמשווקת חברת השדה ומחירו כ-10 עד כ-11 שקלים. הוא נמכר לא רק בבתי טבע אלא גם ברשתות שיווק ברחבי הארץ.
ששמן זית הוא מאכל בריאות כולם יודעים, אבל לפי מותג מזון הבריאות "GREENY" גם שמן תירס כשמייצרים אותו בכבישה קרה והוא מופק מנבטי תירס שגדלו באופן אורגני וללא הנדסה גנטית, הוא בעל איכויות גבוהות. טעמו המתקתק מפתיע, והזכיר לי פופקורן. מעשיר במיוחד להוסיף אותו לסלט ירקות טרי. בקבוק של 250 מ"ל עולה 40 שקלים, אבל עד סוף נובמבר ניתן להשיג 2 בקבוקים במחיר הזה, כמחיר מבצע והשקה. 

שמן תירסצילום: אייל קרן

עוד תיבול מוצלח לסלט הוא חומץ התפוחים האורגני של חברת "תבואות". גם התפוחים מהם הוא מפוק גודלו בתהליך אורגני ומבלי שנעשה שימוש בחומרי הדברה. דרגת חומציות של החומץ הזה היא 5%, טעמו מזכיר תפוחים, מאחר שהוא אינו מסונן. לפי הרפואה הטבעית כדי לבלוע מעט חומץ תפוחים כתרומה לאנרגיה גופנית. כ-24 שקלים לבקבוק של ליטר בבתי טבע וברשתות השיווק. תיבלתי בחומץ הזה סלט מלפפון, חסה, חופן עגבניות שרי, קצת גזר מרוסק ופלפל אדום פרוס דק, ביחד עם שמן זית איכותי, שן שום כתוש, קורט מלח, מעט פלפל לבן וכף דבש, והתוצאה הייתה רעננה וטעימה להפליא. אפשק לשפר עוד יותר כאשר לפני ההגשה מפזרים מעל חופן צנוברים קלויים. 

מאצ'הצילום: ויסוצקי

תה ירוק כלול מזה שנים ברשימה הבריאה כי הוא מכיל אנטי מחמצנים, אבל בימים אלה העצימה ויסוצקי את הפוטנציאל הבריאותי שלו עם תוספת של מאצ'ה יפנית. המאצ'ה היא אבקת תה ירוק טחונה. סדרת המאצ'ה הירוקה כוללת תה דובדבן ותה קינמון, ג'ינג'ר וכורכום. אריזה של 25 תיונים ארוזים כל אחד בנפרד עולה כ-15 עד כ-28 שקלים. הפער הגדול נובע מהחלטות של חנויות הקמעונות. 

טילוןצילום: נסטלה

נכון שטילונים לא נחשבים מזון בריאות, אבל צריך לשבח את נסטלה שבבעלות אסם, על כך שהיא הרחיבה את ההיצע שלה עם קונוסים של טילונים נטולי גלוטן המיוצרים על ידי חברת גילרו. כך גם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהם. מאגדת של חמישה טילונים ללא גלוטן בטעם וניל עולה כ-35 שקלים. אבי גלברד, מנכ"ל "גילרו" אומר שתחום המוצרים ללא גלוטן הולך ומתפתח בארץ ובעולם וכל שנה ההיצע מתעשר בתחומי מזון נוספים. הגביעים הם ללא שומן מוקשה וללא רכיבים מהחי, ומתאימים לטבעונים.