1. השמן מכיל כמות גדולה של חומצת שומן חד בלתי רוויה בשם חומצה אולאית שקרויה על שמו של הזית – Olive.
  2. מנהל המזון והתרופות האמריקאי, פרסם הצהרת בריאות לפיה, שמן הזית מוריד את הסיכון למחלות לב כליליות בתנאי שצורכים שתי כפות של שמן זית בכל יום. 
  3. השמן עשיר בארבעה נוגדי חמצון מסוג טוקופרולים (ויטמין E) ובפוליפנולים. 
  4. אפשר ורצוי לטגן עם שמן זית כתית מעולה. טמפרטורת השריפה של שמן זית היא 220 מעלות ואילו טמפרטורת הטיגון היא 180 מעלות. 
  5. כדי להפיק את מירב הטעם מהשמן כדאי להוסיף אותו רק בסוף הבישול. 
  6. רמה גבוהה של חומצות שומן חופשיות, שמעלות את אחוז החמיצות בשמן, נגרמת כתוצאה מטיפול לקוי ואי שמירה על תנאים נאותים בתהליך המעבר מהזית אל השמן.
  7. משתמשים רק בשמן זית בעל תווית הפיקוח של ענף הזית במועצת הצמחים.
  8. שמן זית איכותי נשמר בבקבוק כהה, זאת כיוון שהשמן מתחמצן (מתקלקל) באור. לכן, חשוב להשקיע ולבחור שמן שמאוחסן בבקבוקי זכוכית בצבע ירוק או חום כהה

הנטורופתית שרה בר אשר, מרצה בנושאי: תזונה, תעשיית המזון ותוספי תזונה.
Barasher@zahav.net.il 054-5493632