האבטיח - הפרי המפתיע של הקיץ:

  1. באבטיח יש יותר ליקופן מעגבניה. ליקופן הוא חומר נוגד חמצון חזק, הנותן לפירות וירקות את צבעם האדום. הוא מזוהה מאוד עם העגבניה אבל באבטיח יש פי 1.5 יותר ליקופן. ליקופן יכול להוריד את הסיכון לחלות בסרטן. אבטיח הוא דל קלוריות באופן מיוחד ויש בו ויטמין C, A, B1, B5, B6, פוטסיום ומגנזיום.
  2. מיץ אבטיח מסייע בהקלה על שרירים כואבים. מומלץ לשתות מיץ משליש אבטיח לפני אימון ספורט. יש במיץ חומצת אמינו שמגינה מכאבי שרירים.
  3. אפשר לאכול את הקליפה והזרעים של האבטיח. נסו לשים את הקליפה בבלנדר עם מיץ לימון, וקבלו משקה מרענן. בקליפה יש חומרים הטובים לכליות, למערכת החיסון ועוד. גם הזרעים בריאים - יש בהם ברזל, אבץ, חלבון וסיבים תזונתיים. 
  4. יותר מ 91% מהאבטיח עשויים מים. לכן אכילת אבטיח מונעת התיבשות וגורמת לנו להרגיש מלאים. 
  5. יש אבטיחים צהובים! הם מתוקים יותר מהאבטיח האדום ויש להם יתרונות תזונתיים רבים, אבל רוב המחקרים נעשו על האבטיח האדום.

אבטיח - אין עליוצילום: shutterstock

מתכון משגע לסורבה אבטיח

 

ואיך עושים מיץ מאבטיח?