כמות כפולה לתבנית חרס בקוטר 24

מצרכים:

2 תפ"א אדמה גדולים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 שקית של ערמונים קלופים בואקום

2 פטריות פורטובלו גדולות חתוכות לקוביות

קמצוץ של אגוז מוסקט

מיכל קטן של שמנת לבישול- 9%

100 גרם גבינת פקורינו או פרמז'ן מגוררת

1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

תבנית חרס בקוטר 24

ההכנה:

בקערה מניחים את קוביות תפוחי האדמה, הערמונים והתבלינים.

מטגנים במחבת קטנה עם כפית שמן זית את הפטריות והבצל כ- 5 דקות, מוסיפים את השמנת לבישול ל- 2 דקות מערבבים ומוסיפים את תכולת המחבת לקערה, מוסיפים 50 גרם גבינה מגוררת ומערבבים.

משמנים תבנית חרס ומעבירים את תכולת הקערה, מפזרים מעל את יתרת הגבינה ואופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפה זהוב.

(צילום: אפיק גבאי)

המתכון באדיבות ובחסות מועצת החלב