הכנסת אישרה אמש (ב') בקריאה ראשונה את הצעת החוק של יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב, לפיה בית המשפט יוכל לחייב את חשיפת פרטיו של גולש שפרסם לשון הרע ברשת האינטרנט, לרבות בטוקבקים.

על פי הצעת החוק שהגיש אורלב, אדם הסבור כי תוכן אנונימי שפורסם באינטרנט מהווה עוולה לגביו או הפרת זכויות מבחינתו, יוכל לפנות לבית המשפט בבקשה להורות לספק השירות למסור לו את פרטי המנוי שפרסם את התוכן. מרגע שהוגשה בקשה, יוכל המנוי להודיע אנונימית לבית המשפט, תוך 20 ימים, על הסכמתו או התנגדותו לבקשה. בית המשפט עצמו, מצידו, יוכל להיעתר לבקשה אם ישתכנע שהבקשה הוגשה כדי לאפשר למבקש לנהל הליך משפטי או למצות זכויותיו, וכי התוכן עלול להוות עוולה או הפרת זכות קניין רוחני של המבקש.

בפועל יוכלו אנשים שיראו עצמם נפגעים מלשון הרע באינטרנט, להגיש תביעות לבית המשפט נגד מי שהוציא את דיבתם, היות ומפיץ הדברים לא יוכל עוד להסתתר מאחורי זהות לא ידועה, בחסות ספקית האינטרנט וללא אפשרות לחשיפת פרטיו האישיים.

"אין לראות באינטרנט עיר מקלט המאפשרת ביצוע מעשי עוולה או הפרת זכויות בלי לתת על כך את הדין", הסביר אורלב את הצעת החוק ונימק כי "כנגד הזכות להתבטא ולפעול באופן אנונימי, עומדת זכותו של מי שסבור כי ניזוק מתוכן שפורסם לפנות לערכאות למיצוי הדין ולאכיפת זכויותיו, כגון הזכות לשם טוב או זכות כלכלית, כשם שהיה זכאי לך בזירה שאינה וירטואלית".