ממתק נפלא הטבול כולו בדבש, דורש קצת התעסקות, אבל היא משתלמת!

חומרים לכ-20 יח':

2 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כף גדושה סוכר
2 כוסות מלאות קמח תופח מאליו

מערבבים את החומרים עד לקבלת בצק נוח ללישה. (אם הבצק מדי דביק, מוסיפים עוד קצת קמח). משמנים את הידיים ומכינים "נחשים" בעובי 1 ס"מ ובאורך 10 ס"מ. מכסים עם מגבת ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח.

בסיר נפרד מחממים שמן עמוק ומטגנים את העוגיות על אש בינונית, כאשר העוגיות מזהיבות, הופכים ומטגנים על צדן השני.

מוציאים ומניחים במסננת.

1 כוס מים
4 כפות גדושות דבש
1 כף תמצית וניל

בסיר קטן מבשלים את החומרים, עד שמתקבל סירופ סמיך. (יש להיזהר מחריכת יתר).

מכניסים את העוגיות לסירופ ומבשלים כדקה.

מוציאים, מצננים ו... לא מספיקים אפילו לאחסן אותן, הן נחטפות מייד!

ב ת א ב ו ן !!!

ואם אין לכם זמן או סבלנות לפצ'קריי ובכל זאת אתם רוצים להרגיש חג, אז הנה לכם "מתכון-בזק" שתמיד מצליח. בדוק ומנוסה!

עוגה ממש לא ייצוגית, אבל קלה להכנה וממש ממש טעימה!

6-8 תפוחים, קלופים, מנוקים, חתוכים לקוביות
1 כף דבש
1 כפית קינמון
קורט ציפורן
4 ביצים
¾ כוס קמח לבן או מלא
2 כפות סוכר
אגוזים, שומשום (לא חובה).

מערבבים את הדבש עם הקינמון, הציפורן והתפוחים.

מפזרים את התפוחים בתבנית, ע"ג נייר אפיה.

מערבבים את שאר החומרים.

שופכים מעל התפוחים, עד לכיסוי מלא.

אופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני, עד שמזהיב.

מצננים, חותכים, ו... שוב לא מספיקים לאחסן, גם העוגה הזו נחטפת מיידית!

ב ת א ב ו ן !!!

המאמר לקוח מאתר אש התורה.