אף אחד לא באמת אוהב סעודה שלישית. היא מגיעה אחרי שתי ארוחות משביעות, כשכבר אין מקום בבטן ואי אפשר לראות יותר חלות. ובכל זאת, בשבתות קיץ ארוכות הרעב כבר מתחיל לטפס לפני מוצאי השבת, וזה בדיוק הזמן להניח על השולחן את הפשטידה המעולה הזאת ולהפוך את הסעודה השלישית למפנקת מכולן.

מצרכים לפשטידת פטריות מוקרמת

  • 3 ביצים
  • שמנת לבישול
  • 2 קופסאות פטריות טריות
  • בצל גדול
  • 1/2 חבילת גבינה צהובה מגורדת
  • קוטג'
  • אגוז מוסקט
  • שקית רוטב פטריות (רצוי אבקת רוטב פטריות מוקרם)
  • מעט חלב
  • 4 כפות קמח תופח

הוראות הכנה לפשטידת פטריות מוקרמת

  1. מטגנים בצל ופטריות חתוכות לפרוסות עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים הכל בתנועת קיפול.
  3. משמנים את התבנית ואופים בחום של 180 מעלות.