אתם מכירים את זה, אתם יוצאים לבית קפה ישראלי ממוצע במטרה לאכול ארוחת בוקר טעימה, כזו עם סלט, לחם טרי, קצת מטבלים ואיזו חביתה. בתי הקפה הלא יומרניים אכן יציעו לכם את אותה חביתה אך יהיו את אלה המתחכמים שיציעו לכם אומלט, משל הייתם בבית קפה פריזאי ולא בשוק האוכל העירוני.

מה ההבדל בין חביתה לאומלט?

אבל מה בכלל ההבדל בין החביתה הפשוטה והטעימה שלנו לבין האומלט הצרפתי המפונפן? התשובה פשוטה. בעוד את החביתה מייצרים מבלילת ביצים עם קצת תבלינים המטוגנת בשמן דק, הרי שהאומלט מכיל בתוכו גם מנת שומן מסויימת.

חביתה. צילום: shutterstock

אכן, כשמכינים אומלט אמיתי מוסיפים לו חלב או שמנת ואפשר להמיס לתוכו גם חמאה, מה שיוצר את המרקם הרך והאוורירי שלו. הבדל נוסף הוא שאת האומלט לא חייבים להפוך, יש המניחים על הביצה את התוספות הרצויות ולאחר שהתחתית בשלה, מקפלים את האומלט ומגישים כך שבפנים הוא נותר לח ונוזלי.