מי לא אוהב צ'יפס? ליד ההמבורגר, עם הפלאפל או כמנה בפני עצמה - תפוחי אדמה המטוגנים הם אחד המאכלים הכי אהובים בעולם כולו. בתקופה האחרונה מתכון חדש מטריף את הרשת - בעיקר את הטיקטוק - "צ'יפס יפני". מדובר בחלום: צ'יפס ארוך, פריך בטירוף מבפנים, קריספי מבחוץ, חגיגה בפה. וזה בכלל לא מסובך, רק דורש קצת יותר סבלנות מהצ'יפס הקפוא שזורקים לתנור. בלוגרי האוכל המצליחים כבר ניסו אותו וזכו לעשרות אלפי צפיות, ועכשיו תורכם.

מצרכים לצ'יפס יפני

  • 5-6 תפוחי אדמה
  • חצי כוס קורנפלור/קמח לבן
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה לצ'יפס יפני

  1. מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים עד לריכוך מלא.
  2. מועכים עד לקבלת פירה ומוסיפים את הקמח, פירורי הלחם ומלח ופלפל לפי הטעם.
  3. בשלב הבא יש כמה אפשרויות שתלויות במרקם שקיבלתם. אם הבצק יציב מספיק, אתם יכולים לרדד אותו לצורת מלבן ולחתוך רצועות דקות. אפשרות נוספת היא לקחת בכל פעם חתיכה מהבצק ולגלגל לנקנקייה דקיקה וארוכה. אם הבצק יצא דליל יותר, אתם יכולים להוסיף עוד קמח או להכניס אותו לשקית זילוף ולזלף גלילים היישר למחבת.
  4. חממו שמן עמוק על מחבת. כשהשמן רותח, הניחו את הצ'יפסים הארוכים וטגנו משני הצדדים עד לקריספיות מקסימלית.