כשמכינים מטבוחה מפנקת לשבת אפשר להשאיר את הקליפה של העגבניות, אבל אם רוצים להשקיע באמת ולהגיע לתוצאה מושלמת עדיף לקלף אותן קודם ולשמור על הרכות. כדי שמטלת הקילוף לא תהפוך לסיוט, מצאנו עבורכם 3 טיפים לקילוף עגבניות בקלות.

שיטת הלבנה:

  1. מביאים סיר מים לרתיחה.
  2. בעזרת סכין חדה, קולעים "X" קטן בתחתית כל עגבנייה.
  3. מניחים בזהירות את העגבניות במים הרותחים למשך כ-30 שניות עד דקה אחת או עד שרואים את הקליפה מתחילה להתקלף.
  4. מעבירים במהירות את העגבניות לקערת מי קרח להתקררות.
  5. הקליפות אמורות כעת להתקלף בקלות מהעגבניות.

שיטת הקפאה:

  1. מניחים עגבניות שלמות במקפיא עד שהן קפואות מוצקות.
  2. מוציאים את העגבניות ונותנים להן להפשיר כמה דקות בטמפרטורת החדר.
  3. כעת העור יתקלף בקלות, מכיוון שתהליך ההקפאה מפרק את דפנות התא.

שיטת מיקרוגל:

  1. יוצרים חריץ קטן או "X" בתחתית כל עגבנייה.
  2. מניחים את העגבניות על צלחת מתאימה למיקרוגל ומכניסים למיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך 20-30 שניות.
  3. מניחים לעגבניות להתקרר מעט לפני הקילוף. העור צריך לרדת בקלות.