בסעודה מפסקת בערב תשעה באב נאסר על פי חז"ל לאכול יותר מתבשיל אחד. קשה למצוא תבשיל אחד שיכיל בתוכו את כל אבות המזון הנדרשים לקראת הצום, אך אנחנו הצלחנו לעשות זאת ולמצוא עבורכם את התבשיל המושלם.

הירקות בתבשיל תורמים להגדלת כמות הסיבים התזונתיים ולתחושת המלאות בקיבה, תפוחי אדמה והאורז ישמשו כפחמימות המתפרקות לאט וגורמות להאטה בהתרוקנות הקיבה, העדשים והנקנקיות המכילות חלבונים תורמות לתחושת השובע, והכל יחד יצור תבשיל טעים, בריא ומשביע.

מצרכים

  • בצל
  • נקנקיות טבעול
  • איזה ירקות שתרצו - כמה שיותר (גזרים, גמבות, קישואים)
  • תפוחי אדמה
  • אורז
  • חצי כוס עדשים כתומות
  • 2 כפות רסק עגבניות

הוראות הכנה

  1. חתכו (איך שאתם אוהבים) וטגנו את הבצל עד להזהבה. במקביל, הפשירו את הנקנקיות תחת זרם מים חמים.
  2. חתכו את הנקנקיות לקוביות והוסיפו לסיר לטיגון על אש גבוהה.
  3. קלפו וחתכו את כל הירקות ואת תפוחי האדמה לקוביות, הוסיפו לסיר וטגנו במשך 2-3 דקות. אל תשכחו להנמיך את האש.
  4. הוסיפו את האורז ואת העדשים ותבלו במלח (מעט), פלפל, פפריקה ומעט כמון. סגרו את הסיר עם מכסה והנמיכו את הלהבה לבינונית-נמוכה.
  5. לאחר חמש דקות, הוסיפו את הרסק וערבבו היטב. כסו לעוד 15 דקות נוספות. בתיאבון!