מצרכים לפשטידת פסטה וטונה

  • 4 כוסות פסטה קצרה ומסולסלת
  • 3 מעטפות רוטב פטריות לפסטה של אסם
  • 2 קופסאות שימורי טונה (אפשר במים)
  • 2 בצלים פרוסים ומטוגנים
  • 2 כוסות אפונה וגזר קפואה/קופסת שימורים אחת
  • גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל הפשטידה
  • 4-5 כפות פירורי לחם לפיזור מעל הפשטידה
  • (אפשר לטגן עם הבצל סלסלת פטריות שמפיניון או קופסת שימורי פטריות אחת)

הוראות הכנה לפשטידת פסטה וטונה

  1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה ומסננים.
  2. מכינים את רוטב הפטריות בהתאם להוראות היצרן. סבתא אסתר ממירה חצי מכמות החלב הנדרשת במים או בנוזלי השימור של הטונה והירקות להפחתת קלוריות, אפשר להשתמש בחלב לכל הכמות (3 כוסות).
  3. מערבבים את הפסטה, הבצל המטוגן, אפונה וגזר, טונה ורוטב פטריות.
  4. יוצקים לתבנית, מפזרים גבינה מגוררת מעורבבת עם פירורי לחם מעל.
  5. אופים בלי כיסוי כשעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.