מצרכים לרולדת שוקולד

לתחתית:

5 ביצים גדולות

6 כפות סוכר

פודינג שוקולד

למילוי חלבי:

250 מ''ל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

כוס חלב

אינסטנט פודינג וניל/שוקולד

כפית תמצית וניל (לא חובה)

למילוי פרווה:

500 מ''ל קצפת צמחית

אינסטנט פודינג וניל/שוקולד

כפית תמצית וניל (לא חובה)

בונוס, לציפוי:

100 גרם שוקולד

גביע שמנת מתוקה

הוראות הכנה לרולדת שוקולד

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מקציפים את הביצים והסוכר במשך 4-5 דקות עד שהוא יציב. לאחר מכן מקפלים פנימה את פודינג השוקולד.

3. על תבנית מלבנית מניחים נייר אפייה ומשמנים. חשוב מאוד לא לשכוח לשמן, כדי שהתחתית לא תידבק. מורחים את הבלילה בתבנית ואופים כ-30 דקות (לא לאפות יותר מדי, שלא תישרף)

4. מכינים את המילוי: למילוי החלבי מקציפים את השמנת והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים להקציף. למילוי הפרווה מקציפים את המרכיבים יחד.

5. מוציאים את התחתית מהתנור ומגלגלים בעדינות לצורת רולדה, עם נייר האפייה, עד להצטננות.

6. פותחים את התחתית ומורחים עליה את המילוי. מפרידים מנייר האפיה ומגלגלים בחזרה.

7. למשקיעים: ממיסים במיקרו את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומורחים מעל העוגה. בתאבון!