מרכיבים לעוף ותפוחי אדמה בתנור

3 בצלים.
10 שיני שום.
1/4 צרור פטרוזיליה.
5 כרעי עוף מפורקים לשוק ולירך.
תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה, טוסקנה, כורכום ושמן.
ראש שום שלם חצוי לשניים.
10 עגבניות שרי בצבעים שונים.

אופן ההכנה של עוף ותפוחי אדמה בתנור 

1. לחתוך את הבצל לרצועות באורח בינוני
2. לשטוף היטב את העוף ולסנן את המים מהעוף במסננת כ-10 דקות.
3. לקערה רחבה יש להוסיף את הבצל, שיני השום, פטרוזליה, עגבניות והעוף.
4. יש לערבב היטב יחד עם התבלינים והשמן.
5. על תבנית עם נייר אפיה לסדר את העוף והירקות ולסדר את השום כרצונכם.
6. על חום של 200 מעלות לאפות את העוף עד שמתקבל צבע. 

בלוגרית האוכל עטרה ז'ורנו מציגה את המתכון המנצח שלה לשבת גשומה וחורפית.