מצרכים לפאי שקדים וחלווה 

קוטר תבנית 28 ס"מ.
2.5 כוסות קמח.
200 גרם מרגרינה/ נטורינה.
3 חלמונים.
3 כפות סוכר.
200 גרם שקדים פרוסים.
100 גרם חלווה.
כוס סירופ בטעם מייפל.

אופן ההכנה של פאי שקדים וחלווה

בקערת המיקסר בעזרת ווג גיטרה יש לערבב את הבצק עד למרקם רך ונעים.

בעזרת 2 ניירות אפיה יש לרדד את הבצק לעובי של 2-3 ס״מ ולסדר על תבנית הפאי.

על שכבת הבצק יש לגרד חלווה ולפזר בנדיבות את פרוסת שקדים.

יש לאפות את הפאי בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.

יש למרוח בנדיבות את הסירופ המייפל על השקדים ולאפות 5 דקות נוספות.

בלוגרית האוכל עטרה ז'ורנו מציגה את המתכון שלה לקינוח טעים ועסיסי לשבת חורף: