ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ב, מציג היום (ד') משרד הרווחה והביטחון החברתי מספר נתונים מדאיגים על מצבם של ניצולי השואה בישראל. מתוך 166 אלף ניצולים אשר חיים בישראל - 42 אלף מוכרים ומטופלים בשירותי הרווחה. הגיל הממוצע של שורדי השואה בישראל הוא 85 כאשר הצעיר ביותר הוא בן 77. 

בשנת 2021 הקצה המשרד 77 מיליון שקלים לצורך מתן שירותים לזכאים, כאשר מרביתם, כ-50 מיליון שקלים נועד לצרכים חברתיים להפגת בדידות כמו מועדוני מופ"ת, קהילות תומכות, בתים חמים ועוד. 8 מיליון שקלים הושקעו בסיוע חומרי ישיר, 4.1 מיליון שקל להתקנת לחצני מצוקה, 4 מיליון כסיוע למרותקי בית ו-4.5 מיליון שקלים נוספים לתקנים לעובדים סוציאליים מומחים ולצרכים נוספים. 

מינהל אזרחים ותיקים פועל במשך השנה לפיתוח של תוכניות ייעודיות להפגת בדידות, רכישת שירותים ואיתור שורדי שואה במצוקה.המינהל קורא לציבור לפנות לשירותי הרווחה דרך הרשויות המקומיות או באמצעות מוקד 118 של משרד הרווחה ולבקש סיוע עבור שורדי שואה בכל נושא שהוא. 

שר הרווחה והביטחון החברתי, מאיר כהן אמר: "אנחנו פועלים בכל ימות השנה לפתח שירותים ומענים לרווחת שורדי השואה בכלל ולרווחתם של השורדים שמטופלים על ידי הרווחה בפרט. יש לנו מחויבות חברתית, לאומית והיסטורית לדאוג לכך ששורדי השואה יחיו ברווחה כלכלית ותחת מעטפת חברתית חמה בשנים שנותרו להם, ואנו לא שוכחים זאת ולו לרגע".

יריב מן, סמנכ"ל מינהל אזרחים ותיקים: "על מנת ליעל את מתן הסיוע לאזרחים ותיקים בכלל ולשורדי שואה בפרט, אפשרנו החל משנת התקציב הנוכחית לרשויות המקומית לתכנן ולספק שירותים בצורה עצמאית. צמצמנו את הבירוקרטיה, הרחבנו את מעגל הזכאים לשירותים והעמקנו את ההשתתפות המשרדית במימון השירותים לניצולים. מטרתנו לתת שירות נדיב יותר ומהיר יותר לשורדי השואה".