1. המחשבה שיש לנו סוג עור קבוע

כולנו מכירות את החלוקה לעור פנים רגיל, מעורב, שמן או יבש. בניגוד למחשבה שכל אחד ואחת מאיתנו נולד עם סוג עור פנים קבוע, האמת היא שעור הפנים שלנו משתנה כל הזמן בהתאם לגיל, מזג האוויר ושינויים הורמונליים שהגוף עובר. היום עם שפע של מוצרים קוסמטיים מתקדמים, חלוקת מוצרי הקוסמטיקה שאת צריכה לפי סוג עור פנים, אינה תמיד נכונה שכן סוג העור שלך משתנה.

צילום: shutterstock

2. שטיפת הפנים במים קרים

וודאי שמעת כי שטיפת הפנים במים קרים מעולה לכיווץ הנקבוביות. הרשת מלאה בשלל המלצות המעודדות לשטוף את הפנים במים קרים. חלקן אפילו מוסיפות המלצה לשילוב קוביות קרח (!) במי השטיפה של הפנים בבוקר. חשוב לדעת, שטיפת הפנים במים קרים אינה מתאימה לכל סוג עור! למעשה, אם עורך עדין ורגיש – מומלץ לשטוף את הפנים במים חמימים, כדי לא ליצור כוויות קור או טראומה בעור המבוטאת באדמומיות שאינה יורדת.

צילום: shutterstock

3. שימוש במוצרי פנים מבוססי אלכוהול

נכון, אלכוהול מחטא ומנקה, אבל כל עוד לא מדובר בפצע שיש לחטא, הנחת אלכוהול על הפנים עלולה לגרום לכוויות, צלקות ויובש קיצוני בעור. חפשי מוצרים קוסמטיים המבצעים פעולת ניקוי וחיטוי יסודית מבלי להכיל אלכוהול.

צילום: shutterstock

4. לא לשנות מינוני קרם לחות בקיץ ובחורף

נכון שאת נוטה לשים יותר קרם לחות בחורף מאשר בקיץ? זו טעות! האמת היא שעורנו זקוק לאותה מידה בדיוק של לחות, גם כשחם בחוץ וגם כשקר. בעונת הקיץ – אל תתני לתחושת הזיעה והלחות לשבש את מינון הלחות שהעור זקוק לו – מרחי קרם לחות ואל תוותרי עליו. בחורף – כשקר ויבש, עודף קרם לחות לא יפתור את בעיית היובש אלא דווקא פתרונות הזנה אינטנסיביים יותר כמו סרום לפנים יעזרו להזין את העור. השתמשי במוצר הנכון, למטרה לשמו הוא מיועד והקפידי על מינונים.

צילום: shutterstock

5. ייבוש קיצוני של האקנה הוא לא הפתרון הנכון

הלכת לרופא וקיבלת משחה או כדורים אשר תפקידם לייבש את פצעוני האקנה? שימי לב שאת לא גורמת נזק לשאר חלקי הפנים והגוף שאינם נגועים באקנה. ייבוש קיצוני יחסל את האקנה, אך עלול להותיר בעור חטטים וסימנים חיצוניים רבים שיהיה קשה להיפטר מהם, כמו כן יכולות להיות גם בעיות פנימיות רבות. ייבוש פצע האקנה חייב להיות הדרגתי ולכן סבלנות פה משתלמת – הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על ניקון הפנים באמצעות סבון חיטוי שאינו מייבש את העור וגם להקפיד על סביבת הפנים ולהחליף מצעים ומגבות בתדירות גבוהה מהרגיל.

צילום: shutterstock

6. לחשוב ששימוש רב במקדם הגנה גורם לחוסר בוויטמין D 

מקדם ההגנה מיוצר במטרה לחסום את קרני הUV הפוגעות בעור, אך הוא אינו חוסם את הוויטמין D המתקבל מהשמש. מחסור בוויטמין D הוא תוצאה של אי חשיפה לשמש ולא מכמות השימוש בקרם ההגנה.

צילום: shutterstock