לאחרונה פורסם דו"ח מיוחד שסוקר את היקף התופעה של זריקת האוכל במדינת ישראל. הנתונים שעלו הם בלתי נתפסים ומראים כי לכולנו יש מקום להשתפר בנושא. מי שכבר קרוב לשני עשורים נלחם בתופעה הוא ג'וזף גיטלר, יו"ר ומייסד עמותת "לקט ישראל", שכל מטרתה הוא להציל אוכל ומוצרים רגע לפני שהם נזרקים לפח.

&ab_channel=KipaVod

"כל העולם צריך להשתפר בזה", אומר גיטלר, "העולם המערבי צריך שיפור משמעותי. אנחנו מתחילים לראות שינויים. מוכרים בסופרים פירות וירקות 'מכוערים' - בהנחה. וזה עוזר. יש תכניות אבל עדיין הבזבוז גדול. הבעיה היא תרבות השפע וצריך שינוי תרבותי". 

"גדלתי בשנות ה-80, כשבאפריקה היה באמת רעב אמיתי, בארץ מדברים על 'אי ביטחון תזונתי' כי ברוך ה' אין אף אחד שימות מרעב וזה כאן קורה במדינות אחרות מסביבנו".

למרות שהם פעילים כל השנה, לקראת פורים, עמותת לקט ישראל מפעילה פרוייקטים ייחודיים של מתנות לאביונים: "אנחנו משתמשים בכסף של האנשים באותו יום כדי לחלק אוכל", ומשלוח מנות: "במקום לשלוח, אנשים תורמים כסף ואז אנחנו שולחים עבורם ברכות למי שהם רוצים וזה נהדר לראות". 

לתרומה ללקט ישראל לחצו כאן.